ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ

Φυσικά καλλυντικά χαρακτηρίζονται τα καλλυντικά προϊόντα των οποίων τα συστατικά και κυρίως οι δραστικοί παράγοντες, οι ουσίες δηλαδή που χρησιμοποιούνται με σκοπό να δώσουν τις επιδιωκόμενες καλλυντικές ιδιότητες, έχουν φυσική προέλευση.

Γιατί να επιλέξω τα φυσικά καλλυντικά?

Είναι πιο ασφαλή: Αντί για επικίνδυνες χημικές ουσίες, περιέχουν βότανα, βιταμίνες, φυτικά έλαια και βούτυρα, εκχυλίσματα φυτών. Ό,τι πιο ασφαλές δηλαδή για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Τα φυσικά καλλυντικά είναι εξίσου αποτελεσματικά: Τα φυσικά καλλυντικά νέας γενιάς έχουν ως στόχο τη μακροχρόνια αποτελεσματικότητα και την υγεία της επιδερμίδας και όχι κάποιο προσωρινό αποτέλεσμα μέσω χημικών ουσιών.

Είναι ποιοτικότερα και φιλικότερα προς το περιβάλλον: Η παραγωγή φυσικών καλλυντικών είναι πολύ πιο φιλική προς το περιβάλλον. Σε αντίθεση με τα συνθετικά καλλυντικά όπου τα χημικά κατάλοιπα καταλήγουν στη φύση καταστρέφοντας το έδαφος, τον αέρα και τη θάλασσα.

Οικολογική συνείδηση: Μια εταιρία φυσικών καλλυντικών έχει ανεπτυγμένη περιβαλλοντική συνείδηση. Έτσι, χρησιμοποιώντας μια ανακυκλώσιμη συσκευασία, ελαχιστοποιούμε την επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

Απουσία δοκιμών σε πειραματόζωα: Στο πλαίσιο της συνολικής λειτουργίας και φιλικής προς τον άνθρωπο και τη φύση διάθεσης των επιχειρήσεων που παράγουν φυσικάκαλλυντικά, δε θα μπορούσαν να συμμετέχουν οι κλινικές δοκιμές των προϊόντων τους σε ζώα.

Φυσικά καλλυντικά με βάση το ελαιόλαδο

Οι ευεργετικές ιδιότητες του ελαιόλαδου είναι πασίγνωστες. Πρόκειται για ένα θαυματουργό συστατικό που χρησιμοποιείται από πολλά φυσικά καλλυντικά που απευθύνονται τόσο σε άντρες όσο και σε γυναίκες. Είναι πραγματικά απίστευτο το πόσα πράγματα κάνει το ελαιόλαδο και πόσες χρήσεις μπορεί να έχει σε φυσικά καλλυντικά όλων των ειδών, αφού μπορεί να βελτιώσει την εμφάνιση τόσο της επιδερμίδας όσο και των μαλλιών και μάλιστα για όλους τους τύπους δέρματος.

Οφέλη για τον οργανισμό και την επιδερμίδα

Τα καλλυντικά που περιέχουν ελαιόλαδο είναι άριστα για την θρέψη του ξηρού κυρίως δέρματος, του γηρασμένου, γιατί έχουν αντιγηραντικές ιδιότητες και διατηρούν την ελαστικότητα, την υγρασία και την σφριγηλότητα του δέρματος.

Τα Ω3 και Ω6 λιπαρά οξέα που περιέχουν εμποδίζουν την απώλεια νερού από το εσωτερικό του δέρματος(αφυδάτωση) ενώ αποτρέπουν την είσοδο τοξινών από την επιδερμίδα. Η βιταμίνη Ε και τα αμινοξέα που περιέχουν βοηθούν τον σχηματισμό νέου κολλαγόνου και ελαστίνης.

Προστατεύουν τα κύτταρα από την οξείδωση, ενισχύουν την άμυνα του δέρματος και λειαίνουν τις λεπτές γραμμές. Τα αντιοξειδωτικά που περιέχει το ελαιόλαδο έχουν την ικανότητα να διεγείρουν την κυτταρική λειτουργία για ανανέωση και ανάπλαση δέρματος. Το δέρμα αποκτά λεία υφή, με φωτεινότητα και λάμψη!

Οι ιστοί αναζωογονούνται, η επιδερμίδα γίνεται πιο ανθεκτική στην επίθεση των ελευθέρων ριζών εμποδίζοντας την πρόωρη γήρανση και βοηθά στην διατήρηση της καλής ποιότητας του δέρματος. Ακόμα το μασάζ με λάδι ελιάς στο τριχωτό της κεφαλής θρέφει και ενυδατώνει τα μαλλιά, χαρίζοντάς τους λάμψη.

Αποτρέπει την δημιουργία πιτυρίδας και καταπολεμά την ξηροδερμία της κεφαλής.

Πηγή: thecover.gr

 

Αιθέρια έλαια, θεραπευτικές ιδιότητες και αρωματοθεραπεία.

Τα αιθέρια έλαια παρασκευάζονται μέσω της απόσταξης ή της εκχύλισης από τις ρίζες, τον κορμό, τα φύλλα ή τα άνθη ενός φυτού. Τα φυσικά αιθέρια έλαια, ανόθευτα απο χημικά, έχει παρατηρηθεί ότι είναι έως και 70 φορές ισχυρότερα απο τα φυτά προέλευσης τους. Έτσι με την ορθή χρήση τους αποφέρουν πολλά θετικά αποτελέσματα στον οργανισμό.

Αρωματοθεραπεία

Η αρωματοθεραπεία βασίζεται στις ευεργετικές και θεραπευτικές ιδιότητες των αιθέριων ελαίων. Η αρωματοθεραπεία αποτελεί μια μέθοδο εναλλακτικής ιατρικής, κατά την οποία χρησιμοποιούνται αιθέρια έλαια για την χαλάρωση του σώματος αλλά και για την ανακούφιση από τα συμπτώματα κάποιας πάθησης.

Κάθε έλαιο έχει διαφορετικές ιδιότητες, οπότε έχει και διαφορετική επίδραση στον οργανισμό. Εκείνοι που ασχολούνται και εξασκούν την αρωματοθεραπεία, έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το άρωμα των ελαίων διεγείρει τα νεύρα στη μύτη, τη μνήμη, το συναίσθημα αλλά συμβάλλει και στον έλεγχο των ορμονών.

Τα οφέλη που προκύπτουν από την εφαρμογή της αρωματοθεραπείας για τον ανθρώπινο οργανισμό, είναι πολλά και σημαντικά.

Συγκεκριμένα:

  • Συμβάλει στην διαχείριση του πόνου
  • Μειώνει το στρες και το άγχος
  • Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
  • Ανακουφίζει από τους πονοκεφάλους και τις ημικρανίες
  • Καταπραΰνει τις φλεγμονές

Τέλος, συμβάλλει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής ασθενών που πάσχουν από, χρόνια κόπωση, κατάθλιψη, αρθρίτιδα, άσθμα, στυτική δυσλειτουργία, φλεγμονές, κρίσεις άγχους.

Τρόπος χρήσης

Τα αιθέρια έλαια είναι απαραίτητο να αναμειγνύονται με ουσίες όπως το λάδι, μια λοσιόν, το αλκοόλ ή διαφορετικά με κάποιο έλαιο βάσης. Έπειτα μπορεί να εφαρμοστεί το μείγμα τοπικά πάνω στο δέρμα. Επιπλέον, τα αιθέρια έλαια μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε προϊόντα υγιεινής, όπως το σαμπουάν , το σαπούνι ακόμα και σε οδοντόκρεμα.

Τέλος, χρησιμοποιούνται και για την δημιουργία αρωμάτων στο σπίτι. Παρακάτω μπορείτε να ενημερωθείτε για τα αιθέρια έλαια που σας προσφέρουμε μέσα από το κατάστημα μας.

Αιθέριο έλαιο λεμόνι

Το αιθέριο έλαιο λεμονιού χρησιμοποιε ται στην αρωματοθεραπεία με τις εξής θεραπευτικές ιδιότητες:

  • Ιδανικό για τη ρύθμιση λιπαρών και ακνεϊκών επιδερμίδων
  • Χαρίζει όγκο και λάμψη στα λεπτά και αδύναμα μαλλιά
  • Βοηθά στην μείωση της πιτυρίδας
  • Ενδυναμώνει τα εύθραυστα νύχια
  • Αυξάνει τη συγκέντρωση, μειώνει την πνευματική κόπωση, τονώνει το πνεύμα και αντιμετωπίζει την μελαγχολία
  • Είναι ιδανικό για την ανακούφιση από μυϊκούς πόνους και πόνους των αρθρώσεων λόγω ρευματισμών
  • Μειώνει τα συμπτώματα της γρίπης και ανακουφίζει από τον επίμονο βήχα και την καταρροή
  • Προάγει την εφίδρωση γι’ αυτό και είναι κατάλληλο για τον πυρετό
  • Ανακουφίζει από τον επίμονο πονοκέφαλο, βοηθά στην επαναφορά της ορμονικής ισορροπίας και στην αποβολή περιττών σωματικών υγρών σε περιπτώσεις κατακράτησης
  • Αποκαθιστά την διαδικασία της πέψης και ανακουφίζει από την δυσκοιλιότητα
  • Συμβάλλει στην αντιμετώπιση των κιρσών και αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος σε προβληματικές περιοχές

Αιθέριο έλαιο μανταρίνι

Το αιθέριο έλαιο μανταρίνι συνίσταται για αρωματοθεραπεία με τις εξής θεραπευτικές ιδιότητες:

  • Ιδανικό για ήρεμο και ευχάριστο ύπνο, αυξάνοντας σημαντικά τόσο τη διάρκεια αλλά και την ποιότητα του ύπνου.
  • Βοηθά σε πεπτικές διαταραχές και σε περιπτώσεις κατακράτησης υγρών, στην εξισορρόπηση του λιπαρού δέρματος και ακμής, δυσπεψίας και παχυσαρκίας.
  • Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, παρέχει ισχυρή ανακούφιση από τη ναυτία και τον μετεγχειρητικό πόνο.
  • Τo αιθέριο έλαιο του μανταρινιού έχει αντιγηραντικές ιδιότητες, χαρίζει άμεσα λάμψη στη θαμπή και ταλαιπωρημένη επιδερμίδα, την εξισορροπεί και επαναφέρει τη χαμένη της ελαστικότητα.
  • Έχει λιποδιαλυτική και συσφικτική δράση και μειώνει την εμφάνιση ραγάδων.

Αιθέριο έλαιο πορτοκάλι

Το αιθέριο έλαιο του πορτοκαλιού χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία με τις παρακάτω θεραπευτικές ιδιότητες:

  • Την καταπολέμηση του άγχους, της κατάθλιψης, της νευρικότητας, της αϋπνίας και άλλων καταστάσεων που σχετίζονται με τη λειτουργία του νευρικού συστήματος. Το ζωντανό και γλυκό του άρωμα τονώνει τον κουρασμένο οργανισμό και απομακρύνει την περιττή ένταση.
  • Θεωρείται αντιπυρετικό, αντισπασμωδικό, καρδιοτονωτικό και διεγερτικό του λεμφικού και του πεπτικού συστήματος.
  • Περιορίζει την κατακράτηση υγρών και βοηθά στη λειτουργία των εντέρων και στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας.
  • Έχει αντισηπτική και βακτηριοστατική δράση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επίθεμα σε κάποιο σημείο του δέρματος που χρειάζεται απολύμανση.
  • Συμβάλει στην παραγωγή κολλαγόνου στην επιδερμίδα, στην προστασία των αγγείων και στην απομάκρυνση των πανάδων και των δυσχρωμιών.

Πηγή: iatronet.gr

Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο January February March April May June July August September October November December

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Έχω ήδη λογαριασμό
Είσοδος Ή Επαναφορά Κωδικού