Η τυροκομία είναι η τέχνη με την οποία, διαχρονικά ο άνθρωπος συντηρούσε και συντηρεί ένα από τα πολυτιμότερα τρόφιμα το γάλα. Αποτελεί μία πρώτης τάξεως...
Lastest Blogs
Το χαρούπι είναι ο καρπός του δέντρου χαρουπιά που ευδοκιμεί κυρίως στην Μεσόγειο.
Η ρακή ή τσικουδιά είναι προϊόν μονής απόσταξης και περιέχει περίπου 37% αλκοόλ. Ως πρώτη ύλη στο ρακοκάζανο μπαίνουν τα τσίκουδα ή στράφυλλα (πολτοποιημένα...
Φυσικά καλλυντικά χαρακτηρίζονται τα καλλυντικά προϊόντα των οποίων τα συστατικά και κυρίως οι δραστικοί παράγοντες, οι ουσίες δηλαδή που χρησιμοποιούνται με...
Βιολογικό κρασί είναι το κρασί που παράγεται από σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας, δηλαδή, σταφύλια που καλλιεργούνται και αναπτύσσονται σύμφωνα με τις αρχές...
Το κρασί εδώ και αιώνες αποτελεί ένα από τα βασικά στοιχεία στη μεσογειακή διατροφή.
Οι μαρμελάδες και τα γλυκά κουταλιού, είναι δύο παραδοσιακά γλυκίσματα που φτιάχνονται όλες τις εποχές του χρόνου στην Ελλάδα.
Όσπρια ονομάζονται οι αποξηραμένοι καρποί μιας ολόκληρης κατηγορίας φυτών, που ανήκουν στην οικογένεια των Χενδρωπών.
Οι υδατάνθρακες διακρίνονται για την υψηλή θρεπτική τους αξία, καθώς βρίσκονται στη βάση της πυραμίδας της Μεσογειακής Διατροφής, γεγονός που συνιστά τη...