ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΕΝΑ ΒΙΟΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΤΡΟΦΙΜΟ ΜΕ ΥΓΕΙΟΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

Όσον αφορά στη Μεσογειακή Διατροφή, το ελαιόλαδο και ειδικότερα το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, αποτελεί το βασικότερο ίσως συστατικό της. Όσο για τα συστατικά του, εκτός από τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, περιέχει μοναδικά μικροθρεπτικά συστατικά, όπως οι φαινόλες. Σήμερα, υπάρχουν πολυάριθμες μελέτες και κλινικές δοκιμές που αποδεικνύουν τις υγειοπροστατευτικές ιδιότητες του ελαιολάδου και των συστατικών του.

Ίσως η πιο σημαντική θετική επίδραση που έχει η κατανάλωση του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου στην υγεία μας, είναι αυτή της μείωσης της χοληστερίνης και του κινδύνου της αρτηριοσκλήρωσης γενικότερα.

Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο συντελεί και στην πρόληψη του καρκίνου, καθώς έχει αποδειχθεί ότι διαθέτει ισχυρές αντικαρκινικές ιδιότητες. Αυτό αφενός οφείλεται στο ότι το ελαιόλαδο έχει υψηλή αντιφλεγμονώδη δράση, η οποία αποτρέπει την εμφάνιση του καρκίνου, και κυρίως συγκεκριμένων τύπων καρκίνου, όπως ο καρκίνος του μαστού.

Επίσης, επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι η συχνή κατανάλωση του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου επιδρά ευεργετικά στην ανάπτυξη των οστών, στη σωστή λειτουργία του πεπτικού και του κεντρικού νευρικού συστήματος, και προστατεύει τον οργανισμό μας από παθήσεις όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση, ο διαβήτης, η οστεοπόρωση, ακόμη και η ρευματοειδής αρθρίτιδα.

Τέλος, αξίζει να τονίσουμε ότι τα ιδανικά κλίματα της Ελλάδας και της Κρήτης συμβάλλουν ευνοϊκά στην υπεροχή του ελαιολάδου. Έχει πλουσιότερη, φρουτώδη γεύση, έντονο άρωμα και διακριτικό πράσινο χρώμα. Η έντονη ηλιοφάνεια της Ελλάδας και των νησιών της παράγει γενναιόδωρα ανθοκυανίνες, φλαβονοειδή και φαινόλες.

Τα οφέλη του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου έχουν αποδειχθεί επαρκώς και δικαίως πλέον μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε ως μία ‘'υπερτροφή''.

Ο καλύτερος τρόπος να το γνωρίσετε το ελαιόλαδο είναι να ενσωματώσετε στη διατροφή σας!

Στο site μας θα βρείτε μία μεγάλη γκάμα εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου, όπως ποικιλίας ΤσουνάτηΚορωνέικη ποικιλία, ποικιλίας Κολυμβαρίου Κρήτης Π.Ο.ΠΒιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, αλλά και αρωματικά ελαιόλαδα.

Πηγή: healthia.gr iatronet.gr g-team.gr

Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο January February March April May June July August September October November December

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Έχω ήδη λογαριασμό
Είσοδος Ή Επαναφορά Κωδικού